POSTCARDS FROM - Fotoudstilling i Kildevældsparken

Med stærke portrætter og personlige fortællinger åbner udstillingen et vindue til nogle af de mange steder i Verden, hvor mennesker må flygte fra deres hjem og dem de holder af, til et nyt land og en ofte uvis fremtid.

Fotograf Martin Thaulow har siden 2014 arbejdet for at sætte ansigt på mennesker på flugt i ind- og udland, herfra skildrer han i øjenhøjde personerne og deres svære vilkår. Materialet er blevet til under flere end 40 rejser, hvor Martin Thaulow har mødt, interviewet og fotograferet de fordrevne dér, hvor personerne opholder sig. Fra frostgrader på rådhuspladsen i Helsinki til de fattige flygtningelejre i Libanon. I sit arbejde belyser han en svært tilgængelig verden og sætter fokus på vilkårene I nærområderne, for de syriske barnebrude, for dem som flygtede fra Eritrea, Afghanistan og Irak. Det er de statsløse, dem som kom til Danmark og er blevet integreret, og dem som aldrig nåede hertil. Den berører tortur, krigens ofre, adskillelse, afsavn, men også håbet og drømmene.

Nyt perspektiv på betegnelsen "flygtning"

Med udstillingen ønsker Refugee.Today at sætte et andet perspektiv på massebetegnelsen ‘flygtning’ ved at portrættere hvert menneske som et individ med et navn, et ansigt og en historie. I dag er antallet af fordrevne på verdensplan nået 82.4 millioner menneskeliv. Det er en forøgelse på mere end 20 millioner siden Martin Thaulow begyndte sit arbejde i 2014.
Info

Udstillingen i Kildevældsparken kan opleves fra d. 30. oktober til d. 8. december. 

POSTCARDS FROM er tidligere støttet af Udenrigsministeriets Oplysningspulje, Danida og DRC, Dansk Flygtningehjælp. Udstillingen i Kildevældsparken er arrangeret af Refugee.Today og vises i samarbejde Københavns Kommune under festivalen Østerbro Tør, der i år sætter fokus på demokratiet.

Contact

Kildevældsparken

2100 København Ø
Share with